Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /home2/kazalist/public_html/includes/menu.inc).

Ansambl kazališta

   

Magdalena Benačić

Ansamblu se pridružuje 2014. godine igrajući vrlo zapaženu ulogu u predstavi "Žedna ljubavi" čime pokazuje istančan smisao za scensku umjetnost.

        

Nikolina Benačić

Od 2010. godine članica je glumačkog ansambla sudjelujući u mnogim programima i mini dramama Kazališta stjecajući iskustvo za glumačka ostvarenja u predstavama odraslog ansambla. Upravo to dokazala je igrajući mladu djevojku Ivku u predstavi Žedna ljubavi, a posebno se iskazala u ulozi Lovorke u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi. Odigrala je i Kozarčevu Tenu u predstavi Slavonska krv vinkovačkih književnika. Glumila je i spotu za pjesmu Ne mogu bez nje TS Zvona.

 

Kristina Šinjori

Ansamblu Kazališta pridružuje se 2014. godine igrajući Ciganku Esmu u predstavi Žedna ljubavi.

 
 

Danijel Bobinac

Dugogodišnji je član glumačkog ansambla Kazališta. Svoju prvu kazališnu ulogu ostvaruje u predstavi Kuća za rušenje, a publiku je posebno dojmio ulogama Ljeposlava u predstavi Čarlijeva tetka i Grobara Fikija u predstav Svečana večera u pogrebnom poduzeću. U kazalištu započinje ljubavnu vezu, a kasnije i bračni život s glumicom Majom Bobinac. Ponosni je otac malog Matije.

 

Maja Bobinac

Svoj kazališni put započinje kao inspicijent, a potom i kao dio ansambla u predstavi Kurve igrajući svoju prvu kazališnu ulogu. Glumački angažman nastavlja i u sljedećim kazališnim predstavama (Teštamenat), a vrlo zapaženu ulogu ostvaruje u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću u ulozi direktorice Mire koja će ostati upamćena jer ju je Maja igrala kao mlada trudnica, a danas majka malog Matije.

 

Antun Brajković

Svoju prvu ulogu ostvaruje u predstavi Kuća za rušenje 2009. godine. Nastavlja ulogom Kamerića u predstavi Vila Lala, a potom 2014. godine ostvaruje zapaženu ulogu Jovana Lasice u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću. Svojom pojavom izaziva simpatije publike i plijeni pažnju kako u predstavama tako i u mnogim drugim priredbama i mini dramama Kazališta. Izvrsne kritike ostvaruje igrajući seoskog bricu u predstavi Žedna ljubavi, sina Pavu u predstavi Čaj za dvije, Jozu Ivakića u predstavi Slavonska krv vinkovačkih književnika te seoskog momka Božu u predstavi Pastorak. Snimio je i promidžbeni video spot za Općinu Nijemci.

Matija Grgić

Ansamblu Kazališta pridružuje se 2014. godine igrajući u predstavi Žedna ljubavi i Čudo u Poskokovoj Dragi. Matija je danas udana te ponosna majka malog Ivana.

Godine 2010. pridružuje se retkovačkim kazalištarcima kao članica glumačkog ansambla sudjelujući u manjim programima i mini dramama. Istaknut smisao za glumu i šarm dovoljan su poticaj i za prve ozbiljnije uloge na kazališnim daskama.

Danijela Ištaković

Ulogom Dinke u predstavi Kuća za rušenje 2009. godine pridružuje se retkovačkim kazalištarcima. Nastavlja graditi svoj glumački put u sljedećim predstavama: Vila Lala, Čarlijeva tetka, a posebno ostaje zapamćena u ulozi Perside u predstavi Kurve i Ciganke Džildane u predstavi Žedna ljubavi za koju je pohvaljena od strane kazališne struke. Aktivna je članica glumačkog ansambla sudjelujući kako u predstavama tako i u mnogim priredbama i programima retkovačkog kazališta. Odigrala je glavnu ulogu u spotu za pjesmu Poljubi me i pazi da nas ne vide poznatog glazbenika Mirka Šenkovskog Geronima.

 

Martina Ištaković

Svoju prvu ulogu ostvaruje u predstavi Inoče ulogom Mace Živkovićeve. Vrlo zapaženu i hvaljenu ulogu od strane kazališne struke ostvaruje u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću nastavljajući graditi svoj glumački talent. U ulozi mlade djevojke Ljube u predstavi Žedna ljubavi također ostvaruje izvrsne kritike kazališne struke. Odigrala je glavnu ulogu u spotu za pjesmu Voljena glazbenika Vlade Bašića te u spotu za pjesmu Kriva si banda Divlje u srcu.

Šimun Ištaković

Kao vrlo talentiran, mladi glumac i osnovnoškolac počinje glumiti u dječjem ansamblu Kazališta. U dječjim predstavama te prilikom nastupa na mnogim priredbama i susretima, ostvaruje vrlo zapažene i hvaljene uloge poput Zeca u Crvenkapici ili pak dede u scenskom prikazu Baka, deda i još koješta. Odraslom ansamblu pridružuje se u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću u ulozi Mušice, a posebno se ističe u ulozi Ciganina Đasmina u predstavi Žedna ljubavi, Domagoja Poskoka u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi, Bariše u predstavi Pastorak i ulogom Ivana Kozarca u predstavi Slavonska krv vinkovačkih književnika.

Dijana Ivkov
Ansamblu Kazališta pridružuje se 2015. godine igrajući Ciganku Esmu u predstavi Žedna ljubavi, potom Policajku u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi i Gretu u predstavi Pastorak.

Maja Jakšić, bacc. med. techn.

Ansamblu Kazališta pridružuje se 2014. godine igrajući vrlo zahtjevnu, ali zapaženu ulogu Kaje u predstavi Žedna ljubavi čime se dokazuje kao vrlo talentirana mlada glumica. U sporednoj ulozi pojavljuje se u spotu za pjesmu Poljubi me i pazi da nas ne vide poznatog glazbenika Mirka Šenkovskog Geronima. Odigrala je i odličnu ulogu Mirne u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi, a posebno ostaje zapažena u predstavi Pastorak igrajući mladu djevojku Anicu za što ju je i pohvalila i kazališna struka. Prvostupnica je sestrinstva.

 

Mirjana Lovrek, mag. oec.

Talentirana mlada glumica u retkovačkom kazalištu ostvaruje prvu ulogu u predstavi Inoče. Svoj glumački talent dokazuje i u predstavama Čarlijeva tetka, a posebno u predstavi Kurve u ulozi Mojce kojom je pohvaljena kako od strane publike tako i kazališne struke. Mirjana je danas udana i majka maloga dječačića Dominika što je i razlog prekida u radu s ansamblom Kazališta. Magistrica je ekonomije.

     Darko Lovretić
Ansamblu kazališta pridružuje se 2015. godine ostvarajući prvu, ali vrlo zapaženu ulogu policijskog načelnika u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi, a posebno ostaje upamćen u ulozi sudskog predstojnika u predstavi Pastorak. Igra i ulogu Josipa Kozarca u predstavi Slavonska krv vinkovačkih književnika.

Marija Mrvičin

Radu kazališne družine pridružuje se odmah nakon ponovnog okupljanja 2002. godine ulogom Stane u predstavi Pljusak. Do danas ostvarila je niz nagrađivanih i zapaženih uloga među kojima se posebno ističu uloge Barice u predstavi Kurve, Elvire u Kući za rušenje, Kike u predstavi Teštamenat, Mace Živkovićeve u predstavi Žedna ljubavi, Mire u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi, Snaš' Đule u predstavi Bratinke, Jasmine Rudolfi u predstavi Čaj za dvije i Marte u predstavi Pastorak. Autorica je brojnih scenarija, mini drama, skečeva i sličnih kazališnih sadržaja među kojima se posebno ističu tematski programi završnih večeri Smotre kazališnog stvaralaštva u Retkovcima koje piše u suradnji s Markom Sabljakovićem. Publika ju voli gledati i u ulozi snaš' Mare, snaše, koja prati i prepričava priče „s retkovačkog krstopuća“. Glumila je u najavnom spotu Vinkovačkih jeseni (tema: Bećar) i u spotovima za pjesme Poljubi me i pazi da nas ne vide i Nebo je tu poznatog glazbenika Mirka Šenkovskog Geronima. Godine 2010. izabrana je za dopredsjednicu Kazališta te kao vrlo aktivan sudionik Organizacijskog odbora doprinosi umjetničkom napretku Smotre kazališnog stvaralaštva. Na Izbornoj skupštini 2014. godine ponovno je izabrana za dopredsjednicu Kazališta.

Željko Mrvičin

Godine 2002. pridružuje se retkovačkim kazalištarcima kao tehničko osoblje i pomoć pri realizaciji predstava. Godine 2008. ostvaruje prvu ulogu u predstavi Inoče, a potom u ulozi Dede u komediji Vila Lala osvaja simpatije publike. Zapaženu ulogu igra i u nagrađivanoj predstavi Čarlijeva tetka. Odigrao je glavnu ulogu u najavnom spotu Vinkovačkih jeseni (tema: Bećar) te se u sporednoj ulozi pojavljuje u spotu za pjesme Poljubi me i pazi da nas ne vide i Nebo je tu poznatog glazbenika Mirka Šenkovskog Geronima. Djelatnik je HŽ-a.

Đuro Perković

Godine 2014. Hrvatski sabor kulture uručuje mu priznanje za 35-godišnji kazališni rad na stvaranju i unaprijeđenju hrvatske kulture i kazališnog amaterizma. U družini Mike Živkovića ostvario je niz nagrađivanih i zapaženih uloga koje publika i danas pamti. Posebno se ističu uloge u predstavama Teštamenat, Pljusak, Klupko, Probudi se, Kato!, Inoče, Orhideja itd. I s današnjim retkovačkim kazalištarcima publika uživa gledajući ga u predstavama Vila Lala, Čarlijeva tetka, Kurve, Svečana večera u pogrebnom poduzeću, Žedna ljubavi, Čudo u Poskokovoj Dragi, Čaj za dvije, Bratinke i Pastorak. Djelatnik HŽ-a, a danas u mirovini.

 

+ Marko Pranjić (1959. - 2015.)

Stjecajući iskustvo s retkovačkim glumcima Mike Živkovića ponovno nastavlja glumački angažman i u predstavama današnjeg Kazališta. Prvu ulogu ostvaruje u predstavi Kuća za rušenje, nastavlja i u sljedećim predstavama Vila Lala, Čarlijeva tetka, Kurve, a posebno se istaknuo u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću u ulozi Lukija te u predstavi Žedna ljubavi igrajući birtaša Jozefa. Vrlo aktivan član Kazališta, Organizacijskog odbora Smotre kazališnog stvaralaštva i predsjednik KUD-a „Sloga“ – Retkovci. Nažalost, iznenadna bolest i smrt 2015. godine zauvijek gase njegov velik entuzijazam i ljubav prema daskama koje život znače... Organizatori 8. Festivala amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu posthumno mu dodjeljuju priznanje za izniman doprinos kazališnome amaterizma i kulturi uopće, a Organizacijski odbor 28. Smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji posthumno priznanje za izniman doprinos i pomoć u razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma Vukovarsko-srijemske županije.

Anica Prošenski

U predstavi Orhideja u režiji Mike Živkovića igra svoju prvu, a ujedno i posljednju prijeratnu predstavu. Ponovno se uključuje u rad ansambla novoosnovanog retkovačkog Kazališta u predstavi Čarlijeva tetka. Velike simpatije publike osvaja igrajući Eržiku u predstavi Kurve zbog čega je pohvaljena od strane kazališne struke, a ništa manji dojam na publiku i struku ne ostavlja niti u ulozi Anke u predstavi Teštamenat. Poseban dojam na publiku i izvrsne kritike kazališne struke ostvaruje u ulozi Polke u predstavi Žedna ljubavi pa ju stručno Prosudbeno povjerenstvo 8. Festivala amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu nominira za najbolju sporednu žensku ulogu. Simpatije publike i pohvale kazališne struke izazvala je i njezina uloga Snaš' Kate u predstavi Bratinke, potom medicinske sestre u predstavi Čaj za dvije, a posebno uloga Kate u predstavi Pastorak.

Katarina Prošenski
Ansamblu Kazališta pridružuje se 2015. godine igrajući policajku u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi.

Marko Sabljaković, mag. educ. croat.
Kazališnoj družini pridružuje se 2004. godine ulogom Ludonje u predstavi Teštamenat. Nastavlja glumiti i u sljedećim predstavama: Inoče, Kuća za rušenje, Vila Lala, Čarlijeva tetka, Kurve… ostvarujući zapažene i nagrađivane uloge od strane kazališne struke i publike. Godine 2008. sudjeluje u organizaciji obnovljenih kazališnih susreta u Retkovcima preuzimajući umjetnički i organizacijski dio aktivnosti. Inicijator je osnivanja današnjeg kazališta koje nosi ime nekadašnjeg dugogodišnjeg umjetničkog voditelja KUD-a „Dramski amateri“ – Retkovci. Osnivanjem kazališta izabran je za predsjednika Udruge. Predstavom Svečana večera u pogrebnom poduzeću 2014. godine ostvaruje svoju prvu ozbiljniju kazališnu režiju nakon niza glumačkih ostvarenja koja nailazi na pozitivne reakcije publike i kazališne struke. Svoj redateljski uspjeh nastavlja i s predstavom Žedna ljubavi kojoj potpisuje i dramatizaciju teksta. Na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera osvojio je nagradu za najbolji novi dramski tekst ili prilagodbu teksta (predstava Žedna ljubavi). Na 5. međunarodnom festivalu kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru, na 8. Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu ina 6. Komedija festu u Bjelovaru osvaja nagrade za najbolje režije predstava. Režirao je nekoliko dječjih predstava te predstave Otrov, Bratinke, Čaj za dvije, Čudo u Poskokovoj Dragi, Pastorak kao i predstavu Tri jablana u Gradskom amaterskom kazalištu u Županji, Glumio je u spotu za pjesmu Dao bih ti sve TS "Kristali", u reklamnom spotu Karlovačkog piva za potrebe Vinkovačkih jeseni i u spotu Ne vrijedi plakati poznatog hrvatskog glazbenika Jacquesa Houdeka. Dugogodišnji je sudionik glumačkog ansambla na priredbama svečanog otvorenja Vinkovačkih jeseni. Od 2009. godine umjetnički je ravnatelj Smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na Izbornoj skupštini 2014. godine ponovno je izabran na funkciju predsjednika Kazališta. Magistar je hrvatskog jezika i književnosti.

Vesna Šinjori

Godine 2002. pridružuje se retkovačkim kazalištarcima kao dio tehničkog osoblja u predstavi Pljusak. S izuzetnim smislom za glumu odmah se uključuje u ansambl ulogom Starice u predstavi Teštamenat. Simpatije publike posebno osvaja u liku Mame u predstavi Probudi se, Kato! i Kuća za rušenje. Nakon kratke pauze ponovno glumi u novoj režiji predstave Teštamenat, a potom oduševljava ulogom načelnice Jake u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću. Publika ju pamti i kao snaš' Baru, lajavu snašu, kojom je zabavljala publiku na mnogim priredbama i manifestacijama. Glumila je u najavnom spotu Vinkovačkih jeseni (tema: Bećar) i u reklamnom spotu Karlovačkog piva za potrebe Vinkovačkih jeseni. Igrajući vrlo zahtjevnu ulogu Majstorice Ruže u predstavi Žedna ljubavi dobiva vrlo dobre kritike kazališne struke. Vrlo zapažena je i njezina uloga Snaš' Jule u predstavi Bratinke.

   

Zdravko Šinjori

Kazalištu „Mika Živković“ pridružuje se 2010. godine kao tehničar za zvuk i svjetlo. Aktivno se uključuje i u Organizacijski odbor Smotre kazališnog stvaralaštva pripremajući zanimljive video projekcije, fotogalerije i sl. Tijekom rada na tri kazališne predstave pokazuje zanimanje i za glumu u kojoj se okušao 2014. godine u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću pa u ulozi Don Felicija osvaja simpatije publike. Prvi glumački nastup odličan je poticaj za nova glumačka ostvarenja što dokazuje igrajući zapaženu i zahtjevnu ulogu Andre u predstavi Žedna ljubavi, Krešimira Poskoka u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi, Franje u predstavi Otrov, Svećenika u predstavi Čaj za dvije, Đuke Begovića u predstavi Slavonska krv vinkovačkih književnika i posebno ulogom Nikole u predstavi Pastorak. Za ulogu Franje u predstavi Otrov nagrađen je kao najbolji muški glumac 9. Festivala amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu. Odigrao je glavnu ulogu u video spotu poznatog hrvatskog pjevača Jacquesa Houdeka za pjesmu Ne vrijedi plakati, u spotu za pjesmu Poljubi me i pazi da nas ne vide i Nebo je tu poznatog glazbenika Mirka Šenkovskog Geronima, u spotu za pjesmu Voljena glazbenika Vlade Bašića, u spotu za pjesmu Kriva si banda Divlje u srcu, kao i u spotovima za pjesme Zoro bijela TS Endemi i Ne mogu bez nje TS Zvona. Snimio je i nekoliko promidžbenih video reklama te sudjelovao na mnogim događanjima kao glumac i voditelj programa. Na Izbornoj skupštini 2014. godine izabran je za tajnika Kazališta.

 

Katica Štefančić

Godine 2014. Hrvatski sabor kulture uručuje joj priznanje za 35-godišnji kazališni rad na stvaranju i unaprijeđenju hrvatske kulture i kazališnog amaterizma. Najstarija je članica ansambla, ali vrlo talentirana glumica koja u svakoj predstavi retkovačkog kazališta iznova osvaja brojne simpatije publike i odlične kritike kazališne struke. Svoj glumački put započela je s družinom Mike Živkovića, a 2010. godine ponovno se vraća na kazališne daske igrajući u predstavi Vila Lala. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja za svoja glumačka postignuća, a svojom pojavom plijeni pažnju publike, jednostavno – rođena glumica! U ulozi babe Mare u predstavi Žedna ljubavi dobiva izvrsne kritike kazališne struke, ali i ostavljujući jak dojam na publiku. Na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera osvaja nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u predstavi Žedna ljubavi. Na 8. Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu osvaja također nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu za ulogu u predstavi Žedna ljubavi. Na 6. Komedija festu u Bjelovaru za ulogu tete Bose u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi osvaja nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu. Vrlo zapažene uloge odigrala je i u predstavama: Bratinke, Čaj za dvije i Pastorak. Učiteljica je razredne nastave u mirovini.

 

Kristina Šutalo

Kao učenica osnovne škole pridružuje se dječjem ansamblu kazališta u predstavi Crvenkapica i kao sudionica nekoliko scenskih prikaza pripremljenih za Šokačku rič i druge priredbe. Već tada pokazuje zanimanje i interes za glumu te 2014. u ulozi cvjećarke Kiki glumi u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću. Ljubav prema kazalištu nastavlja razvijati i u sljedećoj sezoni ponovno igrajući na kazališnim daskama u predstavama: Žedna ljubavi, Čudo u Poskokovoj Dragi i Pastorak.

Mira Šutalo

Kao vrlo zanimljiva osobnost svojom pojavom plijeni pažnju publike, a ansamblu se pridružuje u ulozi Marije Brke u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću. Već prvom ulogom osvaja simpatije publike i struke, ali i stječe iskustvo za buduća glumačka ostvarenja. Igrajući Ciganku Čumu u predstavi Žedna ljubavi osvaja simpatije publike, ali i vrlo dobre kritike kazališne struke. Odigrala je i zapažene uloge časne sestre i konobarice u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi kao i ulogu Helge u predstavi Pastorak.

Đurđica Zetović

Već u osnovnoj školi glumi u predstavama dječjeg ansambla i sudjeluje na manifestacijama i priredbama u kraćim scenskim prikazima. Odraslom ansamblu pridružuje se u predstavi Žedna ljubavi, potom nastavlja igrati i u predstavama Čudo u Poskokovoj Dragi i Pastorak.
 

    Sara Zetović

U osnovnoj školi pokazuje istančan smisao za glumački izričaj pa igra u scenskom prikazu Baka, deda i još koješta kao i u drugim dječjim predstavama povodom božićnih blagdana. Odraslom ansamblu kazališta pridružuje se 2015. godine igrajući u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi, a potom i u predstavi Pastorak.