Glumcu i dopredsjedniku Kazališta "Mika Živković" Zdravku Šinjoriju dodijeljena zlatna plakata "Grb Općine Ivankovo" za postignuća u kazališnom amaterizmu

U Retkovcima 26. lipnja 2020. godine održan je svečani program povodom obilježavanja Dana Općine Ivankovo.

Zbog iznimnih zasluga u području kulturnoga stvaralaštva potičući njegov razvitak ostvarivši zapažena glumačka postignuća i priznanja kao član glumačkoga ansambla Kazališta „Mika Živković“ u Retkovcima te odigravši naslovnu ulogu u cjelovečernjem slavonskom igranom filmu Adam Općinsko vijeće dodjelilo je zlatnu plaketu „Grb Općine Ivankovo“ glumcu retkovačkoga kazališta Zdravku Šinjoriju.

Dan je započeo polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Ivankovu i svetom misom u crkvi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu. Program je nastavljen u Domu kulture u Retkovcima svečanom sjednicom Općinskoga vijeća Općine Ivankovo koju je otvorio predsjednik Općinskoga vijeća Kristijan Baričević. U programu sudjelovao je TS "Dike" obogativši ga zvucima slavonske pjesme.
Sjednici su nazočili župan Velike Polane iz Slovenije Damjan Jaklin, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, načelnici općina, predsjednici udruga građana, privrednici, obrtnici, poslovni suradnici, poduzetnici i drugi gosti i mještani Općine Ivankovo.
Na sjednici je prikazana prezentacija o proteklih godinu dana rada načelnika Općine Ivankovo koji je u svom govoru prisutne upoznao s budućim aktivnostima kojima će Općina Ivankovo posvetiti pažnju u narednom razdoblju.
Najsvečaniji trenutak sjednice uslijedio je prilikom dodjele javnih priznanja udrugama i pojedincima koji su bogatim stvaralaštvom i djelima te znanjem, trudom i zalaganjem to i zaslužili. Među dobitnicima glumac je i dopredsjednik retkovačkoga kazališta "Mika Živković" Zdravko Šinjori.