Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /home2/kazalist/public_html/includes/menu.inc).

Ne propustite pogledati kazališne poslatice posljednjeg vikenda virtualnih Retkovačkih susreta kazališnih amatera!

Posljednjeg vikenda ovogodišnjih virtualnih Retkovačkih susreta kazališnih amatera ne propustite pogledati kazališne poslastice – na našem Youtube i Vimeo kanalu! Poveznice će biti dostupne na Facebook profilu i web stranici Kazališta.

Petak, 26. ožujka 2021.
19.00 sati – Dramska skupina "Babe", Slunj
predstava: "PROMAJA", komedija

NAJBOLJA PREDSTAVA PREMA OCJENI PUBLIKE NA 27. SMOTRI KAZALIŠNOG STVARALAŠTVA, RETKOVCI, 2015.

Link za gledanje predstave: https://youtu.be/zHWu7RtoCKg

20.00 sati - "Mrak teatar", Županja
predstava: "MARIKA", drama

NAJBOLJA PREDSTAVA PREMA PROSUDBENOG POVJERENSTVA NA 28. SMOTRI KAZALIŠNOG STVARALAŠTVA, RETKOVCI, 2016.

Link za gledanje predstave: https://youtu.be/-43X-tXKa9o
 


Subota, 27. ožujka 2021.
20.00 sati - "TO SMO... MI!"

Završna večer 28. Smotre kazališnog stvaralaštva u Retkovcima 2016. godine

Retkovci, 21. veljače 2016. godine

Link za gledanje predstave: https://vimeo.com/user127311878/tosmomi2016


Sjajnim programom završne večeri Smotra je okončana na oduševljenje publike u gledalištu. „Oživljavanje fotografije“ - prve postave retkovačkih kazališnih amatera na čelu s Mikom Živkovićem u ulozi Hasanage, iz davne 1957. , i parole „To smo.. Mi!“ kojom je Smotra od početka do kraja bila prožeta, kulminirale su završnom večeri uprizorenjem Hasanaginice pred retkovačkom publikom koja je zdušno promatrala događaje na sceni i glumce, retkovačke amatere i njima pridružene profesionalce – izvrsne Tatjanu Bertok - Zupković i Vladimira Tintora te ih nagrađivala smijehom i gromoglasnim pljeskom. Spontanost, jednakost (amater–profesionalac), „skok“ u prošlost (spomen na negdašnje članove i priznavanje njihovih zasluga), „poticanje“ na budućnost – odlike su večeri koja je zapečatila Smotru kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je održana od 30. siječnja pa sve do 21. veljače 2016. godine.