Odluke Organizacijskoga odbora 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Organizacijski odbor 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji dana 16. travnja 2020. godine jednoglasno je putem elektroničke pošte usvojio nekoliko odluka:

1. Program 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera koji je prekinut nakon prvoga vikenda održavanja (od 6. do 8. ožujka 2020. godine) neće se organizirati naknadno tijekom 2020. godine zbog neizvjesne situacije širenja zaraze korona virusom, ali i dodatnih financijskih troškova koji su tijekom mjeseca ožujka morali biti osigurani i utrošeni u svrhu provedbe manifestacije.

2. U veljači 2021. godine (ukoliko situacija za zdravlje građana bude povoljnija) organizirat će se 32. Retkovački susreti kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kazalištima koja su ove godine trebala sudjelovati u službenom natjecateljskom programu omogućit će se igranje predstava sljedeće godine obzirom da su odlukom izbornice Selene Andrić izborili tijekom selekcije mogućnost sudjelovanja. Ista kazališta trebala bi odigrati one predstave s kojima su izborili sudjelovanje na ovogodišnjim Susretima. Ukoliko neka od kazališta tada ne budu bila u mogućnosti odigrati iste predstave, raspisat će se javni poziv za selekciju/izbor te će se izabrati onaj broj predstava koji bude nedostajao kako bi se službeni program 32. Retkovačkih susreta kazališnih amatera upotpunio.

3. Predstave Miris jorgovana (Gradsko amatersko kazalište, Županja), Kralj Lear (Dramski studio "DADA" kazališne družine "Pinklec", Čakovec) i Mrginji su u glavi (Klub kulture "Libuša", Ljubuški) koje su odigrane na 31. Retkovačkim susretima kazališnih amatera vrednovat će se zajedno s predstavama na sljedećim 32. Retkovačkim susretima kazališnih amatera jer je Prosudbeno povjerenstvo o svakoj predstavi vodilo službene bilješke i ocjene prema kategorijama nagrada. Također, i ocjene publike uzele bi se u obzir te bile u službenoj konkurenciji zajedno s predstavama na 32. Retkovačkim susretima 2021. godine.

S nadom da se sljedeće godine vidimo u Retkovcima na 32. Retkovačkim susretima kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji svim kazališnim i kulturnim djelatnicima želimo skorašnji povratak redovnim aktivnostima u dvoranama ispunjenima publikom.