Održana je 1. sjednica Organizacijskoga odbora 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U prostorijama Doma kulture u Retkovcima u srijedu, 8. siječnja 2020. godine održana je 1. sjednica Organizacijskoga odbora 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Sjednici su nazočili svi izabrani članovi Organizacijskoga odbora:
1. Marko Miličević, načelnik Općine Ivankovo, predsjednik Organizacijskoga odbora,
2. Marija Budimir, pročelnica Upravnoga odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, članica,
3. Kristijan Baričević, predsjednik Općinskoga vijeća Općine Ivankovo, član,
4. Antun Širanović, direktor Komunalnoga društva Ivankovo, član,
5. Marija Tomljenović, administrativna referentica Komunalnoga društva Ivankovo, članica,
6. Mirela Klarić, vijećnica Općinskoga vijeća Općine Ivankovo, članica,
7. Ružica Filipov Starinec, predsjednica KUD-a „Sloga“ – Retkovci i članica Upravnoga odbora Kazališta „Mika Živković“, članica,
8. Marko Sabljaković, predsjednik Kazališta „Mika Živković“ i Umjetnički ravnatelj Susreta, član,
9. Zdravko Šinjori, dopredsjednik Kazališta „Mika Živković“, član.

Sjednicu je vodio predsjednik Organizacijskoga odbora Marko Miličević.

Prema usvojenome dnevnome redu Organizacijski odbor donio je nekoliko odluka, razmotrio prijedloge, raspravljao te donio zaključke vezane za organizaciju ovogodišnjih 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Na sjednici bili su prisutni i članovi Programskoga vijeća Susreta, odnosno Upravnoga odbora Kazališta "Mika Živković" - Retkovci.

Odluke Organizacijskoga odbora:

Odluka o terminu održavanja 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u VSŽ
Jednoglasno je odlučeno kako će se Susreti održati u mjesecu ožujku obzirom na trenutnu rekonstrukciju i obnovu kazališne dvorane u Retkovcima, a točan će se termin odrediti nakon izbora (selekcije) najuspješnijih predstava od svih prijavljenih, koje će sudjelovati u službenome natjecateljskom programu ovogodišnjih kazališnih susreta u Retkovcima.

Odluka o imenovanju Izbornika (selektora) 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u VSŽ
Sukladno članku 11. Pravila o organizaciji manifestacije Retkovački susreti kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji Organizacijski odbor 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera donio je jednoglasnu Odluku o imenovanju izbornika (selektora) 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Jednoglasnom odlukom Organizacijskoga odbora za izbornicu (selektoricu) 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera izabrana je Selena Andrić, akademska glumica i umjetnička suradnica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Odluka o imenovanju članova Prosudbenoga povjerenstva 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u VSŽ
Sukladno članku 14. Pravila o organizaciji manifestacije Retkovački susreti kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji Organizacijski odbor 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera donio je jednoglasnu Odluku o imenovanju članova Prosudbenoga povjerenstva 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Jednoglasnom Odlukom Organizacijskoga odbora Susreta Prosudbeno će povjerenstvo na 31. Retkovačkim susretima kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji činiti: Petra Bernarda Blašković, članica glumačkoga ansambla HNK-a u Osijeku i ravnateljica drame HNK-a u Osijeku, Alen Biskupović, teatrolog, kazališni kritičar i docent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i Vjekoslav Janković, prvak drame HNK-a u Osijeku i izvanredni profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Sukladno članku 14. Pravila o organizaciji manifestacije Retkovački susreti kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji Organizacijski odbor imenuje Selenu Andrić zamjenicom člana Prosudbenoga povjerenstva, koja će u slučaju službene spriječenosti ili odsutnosti zamijeniti nekoga od članova Povjerenstva. Organizacijski odbor zadržava pravo imenovanja novoga člana Povjerenstva u slučaju iznenadne spriječenosti sudjelovanja u radu nekoga od već imenovanih članova Prosudbenoga povjerenstva o čemu će kazališta i kazališne skupine u službenome natjecateljskom programu Susreta biti obaviješteni pravovremeno.

Organizacijski je odbor razgovarao i o mogućnostima izdavanja Biltena 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji, financijskom planu i programu te drugim temama vezanima za organizaciju manifestacije.

foto: Dražen Bota