Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /home2/kazalist/public_html/includes/menu.inc).

Uprava


 

 

Marko Sabljaković, mag. educ. croat., predsjednik Kazališta

Kazališnoj družini pridružuje se 2004. godine ulogom Ludonje u predstavi Teštamenat. Nastavlja glumiti i u sljedećim predstavama: Inoče, Kuća za rušenje, Vila Lala, Čarlijeva tetka, Kurve… ostvarujući zapažene i nagrađivane uloge od strane kazališne struke i publike. Godine 2008. sudjeluje u organizaciji obnovljenih kazališnih susreta u Retkovcima preuzimajući umjetnički i organizacijski dio aktivnosti. Inicijator je osnivanja današnjeg kazališta koje nosi ime nekadašnjeg dugogodišnjeg umjetničkog voditelja KUD-a „Dramski amateri“ – Retkovci. Osnivanjem kazališta izabran je za predsjednika Udruge. Predstavom Svečana večera u pogrebnom poduzeću 2014. godine ostvaruje svoju prvu ozbiljniju kazališnu režiju nakon niza glumačkih ostvarenja, koja nailazi na pozitivne reakcije publike i kazališne struke. Svoj redateljski uspjeh nastavlja i s predstavom Žedna ljubavi kojoj potpisuje i dramatizaciju teksta. Na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera osvojio je nagradu za najbolji novi dramski tekst ili prilagodbu teksta (predstava Žedna ljubavi). Na 5. Međunarodnom festivalu kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru, na 8. Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu i na 6. Komedija festu u Bjelovaru osvaja nagrade za najbolje režije predstava. Režirao je nekoliko dječjih predstava te predstave Otrov, Bratinke, Čaj za dvije, Čudo u Poskokovoj Dragi, Pastorak kao i predstave Tri jablana i Miris jorgovana u Gradskom amaterskom kazalištu u Županji. Godine 2018. režira dvije iznimne uspješnice retkovačkog kazališta - komediju Klupko autora Pere Budaka te dramu Blatne duše kojoj osim režije potpisuje i dramatizaciju teksta. Na 11. Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu nominiran je za njabolju režiju, a na 11. Repassage festu u Ubu nagrađen za najbolju režiju (Blatne duše).  Glumio je u spotu za pjesmu Dao bih ti sve TS Kristali, u reklamnom spotu Karlovačkog piva za potrebe Vinkovačkih jeseni i u spotu Ne vrijedi plakati poznatog hrvatskog glazbenika Jacquesa Houdeka. Dugogodišnji je sudionik glumačkog ansambla na priredbama svečanog otvorenja Vinkovačkih jeseni, a od 2017. godine stručni suradnik i asistent autorice scenarija i redateljice priredbe svečanog otvorenja. Od 2009. godine umjetnički je ravnatelj Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Godine 2019. nagrađen je za najbolju režiju na državnom 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama i to za režiju predstave Miris jorgovana GAK-a Županja. Na Izbornoj skupštini 2018. godine po treći je put izabran na funkciju predsjednika Kazališta. Magistar je hrvatskog jezika i književnosti.

 
 
Zdravko Šinjori, dopredsjednik Kazališta

Kazalištu „Mika Živković“ pridružuje se 2010. godine kao tehničar za zvuk i svjetlo. Aktivno se uključuje u Organizacijski odbor Smotre kazališnog stvaralaštva pripremajući zanimljive video projekcije, fotogalerije i sl. Tijekom rada na tri kazališne predstave pokazuje zanimanje i za glumu u kojoj se okušao 2014. godine u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću pa u ulozi Don Felicija osvaja simpatije publike. Prvi glumački nastup odličan je poticaj za nova ostvarenja što dokazuje igrajući zapaženu i zahtjevnu ulogu Andre u predstavi Žedna ljubavi, Krešimira Poskoka u predstavi Čudo u Poskokovoj Dragi, Franje u predstavi Otrov, Svećenika u predstavi Čaj za dvije, Đuke Begovića u predstavi Slavonska krv vinkovačkih književnika, ulogu Nikole u predstavi Pastorak i brojne druge. Za ulogu Franje u predstavi Otrov nagrađen je kao najbolji muški glumac 9. Festivala amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu. Najznačajniji uspjeh postiže ulogama Đuke Begovića, Šime Begovića i Stipe Zvonareva u predstavi Blatne duše 2018. godine za što ga stručno Prosudbeno povjerenstvo nagrađuje kao najboljeg glumca na 11. Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu i na 11. Repassage festu u Ubu. Odigrao je glavnu ulogu u video spotu poznatog hrvatskog pjevača Jacquesa Houdeka za pjesmu Ne vrijedi plakati, u spotu za pjesmu Poljubi me i pazi da nas ne vide i Nebo je tu poznatog glazbenika Mirka Šenkovskog Geronima, u spotu za pjesmu Voljena glazbenika Vlade Bašića, u spotu za pjesmu Kriva si banda Divlje u srcu, kao i u spotovima za pjesme Zoro bijela TS Endemi i Ne mogu bez nje TS Zvona. Snimio je i nekoliko promidžbenih video reklama te sudjelovao na mnogim događanjima kao glumac i voditelj programa. Godine 2018. odigrao je naslovnu ulogu u slavonskom filmu Adam u produkciji Slavonija Nova iz Đakova kojemu režiju potpisuje Đakovčanin Mario Šulina. Na Izbornoj skupštini 2014. godine izabran je za tajnika, a na Izbornoj skupštini 2018. godine za dopredsjednika Kazališta.

             
                 
Damir Šinjori, mag. oec., tajnik Kazališta

Na funkciju tajnika izabran je 2018. godine na redovitoj izbornoj skupštini Kazališta.
 

 

Upravni odbor Kazališta

 1. Marko Sabljaković, predsjednik
 2. Zdravko Šinjori, dopredsjednik
 3. Damir Šinjori, tajnik
 4. Angela Šinjori, članica
 5. Dražen Matijašević, član/zapisničar
 6. Katica Zetović, članica
 7. Ljubica Lovrić, članica
 8. Marija Mrvičin, članica
 9. Dijana Ivkov, članica

Nadzorni odbor Kazališta

 1. Šimun Ištaković
 2. Željko Mrvičin
 3. Đuro Perković