Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /home2/kazalist/public_html/includes/menu.inc).

Vanjski Suradnici


Ilija Červen, glumac-amater
Član ansambla vinkovačkog kazališta je od 2003. godine. Iza sebe ima četrdesetak predstava što u kazalištu, što u vinkovačkim KUD-ovima. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, plaketa, zahvalnica na području kulturno-umjetničkog, a posebno kazališnog stvaralaštva. S Kazalištem "Mika Živković" ostvaruje prvu suradnju u predstavi Svečana večera u pogrebnom poduzeću gdje ostvaruje vrlo zapaženu i pohvaljenu ulogu igrajući starog knjigovođu Miku. Odigrao je iznimno zapažene uloge i u predstavama Žedna ljubavi, Čudo u Poskokovoj Dragi, Pastorak, Klupko i Biser-Kata.
 

Dejan Duraković, akademski kipar i scenograf u Kazalištu "Mika Živković"
Rođen je 1959. godine u Vinkovcima. Studirao je kiparstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti kod profesora Stipe Sikirice, u čijoj je klasi diplomirao 1989. godine. Stvaralaštvom se bavi intenzivno od 1980. g. Ostvario je 16 samostalnih izložbi. Izlagao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Voditelj je 4 likovne kolonije kao i Likovnog odjela OMH Vinkovci. Tijekom rata radio je kao scenograf u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima. Autor je statua i medalja koja se dodjeljuju u vidu nagrade: Satir - Festival glumca, Duhovno hrašće - Pjesnički susreti u Drenovcima, Maske, Smotra kazališnog stvaralaštva u VSŽ, Kazalište "Mika Živković" - Retkovci te medalje koja se dodjeljuje za životno djelo na polju znanosti, prosvjete, kulture i književnosti Vukovarsko-srijemske županije. Autor je scenografija priredbe svečanog otvorenja Vinkovačkih jeseni od 2008. godine. Zaposlen je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. S retkovačkim kazalištem suradnju započinje 2011. godine supotpisujući scenografiju predstave Kurve. Autor je i scenografija predstava Teštamenat, Svečana večera u pogrebnom poduzeću, Žedna ljubavi, Čudo u Poskokovoj Dragi, Pastorak, Čaj za dvije, Klupko i Biser-Kata.