Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /home/kazalist/public_html/includes/menu.inc).

Predsjedniku Kazališta "Mika Živković" Marku Sabljakoviću uručena Nagrada Vukovarsko-srijemske županije za izuzetna ostvarenja u području kulture

Predsjedniku Kazališta "Mika Živković" u Retkovcima Marku Sabljakoviću povodom obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije 11. studenoga 2020. godine u Hrvatskom domu u Vukovaru uručena je NAGRADA Vukovarsko-srijemske županije za izuzetna ostvarenja u području kulture. Nagradu su uručili župan vukovarsko-srijemski Božo Galiće te predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković.

- Neizmjerna zahvala Centru za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Vinkovcima i upraviteljici dr. sc. Anici Bilić na predloženoj kandidaturi, a Povjerenstvu za dodjelu županijskih nagrada i Skupštini Vukovarsko-srijemske županije na ukazanom povjerenju i časti. Ovo je mali, ali svesrdni doprinos kulturi i tradicijskoj baštini Vukovarsko-srijemske županije... Početkom 2000-tih godina u mojim sam Retkovcima s nekolicinom divnih entuzijasta započeo graditi kazališni i kulturni život malenoga slavonskog seoceta. Entuzijazam i ustrajnost ubrzo su plodonosno kreirali suradnju i uspjehe s dragim ljudima, kulturnjacima - kazalištarcima, KUD-ovcima... diljem najistočnije županije i izvan nje. Zajednica kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije, Grad Vinkovci i Vinkovačke jeseni povjerivši mi ulogu autora scenarija i redatelja svečanoga otvorenja Jeseni otvorili su put ka isticanju prijedloga za dodjelu značajne i posebne nagrade, koju ne smatram osobnom nego nagradom svakoga od nas tko zaista i s velikom ljubavlju želi utkati dijelić svoga srca u mozaik kulturnoga života kreativnom motiviranošću neiscrpne nam i drage Slavonije. Ljubav sve može - zauvijek! Hvala svima!, kazao je Marko Sabljaković.

O nagradi, retkovačkom kazalištu, Vinkovačkim jesenima, Ivanu Kozarcu i drugim zanimljivim temama iz područja kulture urednica i voditeljica emisije Dnevni divan Plave vinkovačke tv Rebecca Slaviček razgovarala je s Markom Sabljakovićem.
Gostovanje možete pogledati u linku: https://www.youtube.com/watch?v=DAcZhwCj3Q8