Predstavom "Blatne duše" oduševljeni Prosudbeno povjerenstvo i publika 11. Repassage festa u Ubu (Srbija)

U ponedjeljak, 12. studenoga 2018. godine retkovačko je kazalište gostovalo u Ubu (Srbija) na 11. Repassage festu koji okuplja najuspješnije predstave država s prostora nekadašnje Jugoslavije.
Republiku Hrvatsku prema odluci selektora i organizatora predstavljalo je retkovačko kazalište "Mika Živković" s predstavom Blatne duše nastaloj prema motivima djela Ivana Kozarca u dramatizaciji i režiji Marka Sabljakovića, a u izvedbi izvrsnih glumaca Zdravka Šinjorija i Slavice Varge.
Stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Žaljko Hubač, dramaturg, Milorad Milinković, redatelj i Zoran Ćosić, glumac Narodnog pozorišta u Beogradu predstavu su retkovačkih kazalištarca ocijenili izvrsnim kazališnim uratkom pohvalivši sve elemente - dramaturgiju, režiju, iznimno uvjerljivu i odličnu glumačku igru... zapravo sve ono što se moglo vidjeti u predstavi.
Prema mišljenju povjerenstva iznimno snažna predstava, promišljeno urađena s jakim glumačkim ostvarenjima, odličan tekst, dramaturgija i režija razlog su za pohvale bez ikakavih zamjerki ili primjedaba.
Povjerenstvo publike istaknulo je da je vrlo teško odlučiti se za najuspješnije glumačko ostvarenje večeri zbog toga što su Zdravko i Slavica toliko odlični u svojoj igri da je nemoguće donijeti ispravnu odluku, no, nagrada je ipak pripala glumici Slavici Vargi.
U subotu, 17. studenoga 2018. povjerenstvo će dodijeliti nagrade najuspješnijima prema njihovoj odluci. Nestrpljivo očekujemo dodjelu!
Ponosni smo što smo uspjeli ostvariti zapažen uspjeh i izvan granica Hrvatske što dokazuje koliko je značajan rad i trud koji ulažemo u opstojnost kazališnog izričaja amaterskih družina Slavonije. Hvala organizatorima, pozorištu "Raša Plaović" na pozivu, prekrasnom i toplom gostoprimstvu. Pokazali su da su ORGANIZATORI i DOMAĆINI kojima treba skinuti kapu do poda.

Razgovor s okruglog stola možete poslušati u linku ispod:
https://soundcloud.com/mika-ivkovi/okrugli-stol-s-prosudbenim-povjerenstvom-11-repassage-fest-u-ubu-srbija