Retkovačko kazalište pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH gostovalo u Vitezu (BiH) na Danima hrvatskoga kazališta

Tijekom protekloga vikenda retkovačko je kazalište "Mika Živković" pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske gostovalo na Danima hrvatskoga kazališta u Vitezu koje organizira Udruga Enter, Gradsko kazalište mladih iz Viteza.

Dugogodišnja izvrsna suradnja dvaju prijateljskih kazališta ponovno je pred viteškom publikom donijela prikaz slavonskoga sela i njegovih stanovnika u predstavi Biser-Kata nastaloj prema istoimenoj pripovijetci Josipa Kozarca, koju je Kazalište „Mika Živković“ odigralo u Vitezu u subotu, 28. rujna 2019. godine.

Bilo je ovo ujedno i prvo gostovanje spomenute predstave nakon praizvedbe i reprize u Retkovcima u mjesecu srpnju.
Viteška je publika dugim i snažnim pljeskom nagradila glumce za njihovu izvrsnu i uvjerljivu igru. Odlični domaćini, publika i druženje nakon predstave još jednom su pokazali koliko je prijateljstvo Viteza i Retkovaca iskreno i snažno. Uvjereni smo da će ono i u budućnosti biti prilika za nastavak međunarodne kulturne suradnje, odnosno da će i nadalje biti poveznica hrvatskoga naroda koji obitava u Hrvatskoj s onima izvan njezinih granica.

Hvala Vitez na ugodnom i odličnom gostoprimstvu! Bilo je zaista lijepo provesti s vama prekrasan vikend ispunjen kazališnim i prijateljskim trenutcima.