ŽEDNA LJUBAVI premijerno odigrana pred prepunim gledalištem na 27. Smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima

Pročitajte osvrt redatelja Marka Sabljakovića na premijernu izvedbu predstave Žedna ljubavi Kazališta Mika Živković - Retkovci:

- Napokon smo odahnuli! Ali, samo zato jer je predstava sjajno prihvaćena. Tri mjeseca... ne znam koje riječi napisati, a da ne zvuči previše patetično... Ma... tri mjeseca nismo imali slobodnog vremena niti društveni život jer smo, pa, doslovce, svaku večer provodili na napornim probama u kazalištu. No, dragi glumci, očito se trud, znoj, (psovke), ljutnja, bijes, ali i zadovoljstvo zbog uspješno obavljenog zadatka (glumačkog, redateljskog ili bilo kojeg drugog) itekako isplatilo.
Želim pohvaliti, a pri tome ne ističući nikoga pojedinačno da ste se svi vi glumci (21 glumac-amater!) zaslužili nagradu za najboljeg glumca/glumicu jer ste tijekom rada na ovoj predstavi ostavili i srce i dušu u kazalištu, a sve za dobrobit predstave. Neki glumci koje smo do sada gledali u predstavama našeg kazališta napravili su ogroman glumački iskorak ili napredak, što je prepoznala i publika i struka, a ja vam od srca na tome čestitam. Za mene ste vi svi u subotu bili najbolji jer nije lako u velikim ansambl predstavama postići toliku glumačku raskoš, a vi ste to uspjeli - barem ja tako mislim i neka vam to bude dovoljno, a vjerujem da ni drugi nisu daleko od tog zaključka. Divim se vašem entuzijazmu, energiji i stvaralačkom zanosu koje ste unijeli u ovu predstavu i sa sigurnošću tvrdim da je ovo komad koji će nastaviti plijeniti pažnju publike i prilikom sljedećih igranja i gostovanja i zato - idemo igrati što više, gostovati i pokazati da ova predstava zaslužuje naslov HIT predstave koja će živjeti na kazališnim daskama.
Tehničko osoblje (Nikola Bevanda, Željko Šinjori uz podršku našeg Mirka Mrvičina) - vi ste mozak ove predstave i zaslužujete pljesak publike kao i svi glumci jer bez vas ona ne bi bila to što jeste. Tolika koncentracija za svaku promjenu glazbenih songova i svjetlosnih efekata zaslužuje iskrene čestitke!
Želim se zahvaliti i svim dragim suradnicima s kojima sam surađivao tijekom rada na predstavi - Tihomiru Ivanetiću za izvrsnu glazbu u predstavi, prof. Dejanu Durakoviću koji je izradio idejno rješenje za scenografiju (i to odličnu scenografiju!) te Vladi Mikušu koji je sve to izradio u svom stolarskom obrtu. Zatim Zvonku Majdišu koji je uložio velik trud za odabir prigodnih kostima i našoj Ruži Miler s kojom već godinama uspješno surađujemo prilikom izbora šminke za potrebe glumaca. Hvala i prof. Enrihu Merdiću za pomoć pri koreografskim rješenjima i dragoj Mireli Andabak na izvrsnoooom plakatu predstave. Hvala i mojoj uvaženoj suradnici Miri Perić Kraljik što uvijek spremno posluša, pomogne, razgovara, pa onda tražimo rješenja pa se i kreativno posvađamo (Ja mislim, ti misliš...) Dragi suradnici i prijatelji, hvala vam svima od srca!

Glumci - čestitam vam još jednom od srca jer ste pokazali da volite to što radite i da možete, iako ste amateri, biti izvrsni. Čestitam vam na upornom i predanom trudu! - Imate dobru predstavu! (Tako kažu!)

VIDEO NAJAVA PREDSTAVE:

https://www.youtube.com/watch?v=JiQCBP9W9ww