"Blatne duše" zaintrigirale i publiku na III. Festivalu "Marinko Ivanišević" u Đurđevcu

U nedjelju, 5. kolovoza 2018. godine u atriju Staroga grada u Đurđevcu retkovačko je kazalište još jednom odigralo predstavu Blatne duše nastalu prema motivima djela Ivana Kozarca u režiji i dramatizaciji Marka Sabljakovića, a u sjajnoj izvedbi glumaca Zdravka Šinjorija i Slavice Varge. Predstava je odigrana u okviru programa III. Festivala "Marinko Ivanišević" kojega organizira Gradsko kazalište Đurđevac.
U prekrasnom ambijentu utvrde Staroga grada odakle potječe poznata legenda o picokima retkovački su kazalištarci za svoju izvrsnu i nadasve uvjerljivu igru u predstavi Blatne duše nagrađeni dugim i velikim pljeskom oduševljene publike.
Potpuni mir i tišina za vrijeme trajanja predstave, savršena koncentracija publike... osjećalo se da publika živi i diše s glumcima. I to je čarolija kazališta! Sjajni glumci Zdravko Šinjori i Slavica Varga u vrlo zahtjevnom kazališnom zadatku dokazuju koliko se mogu predano prepustiti poistovjećivanju s likovima i u nepunih sat vremena pokazati svu raskoš kazališne igre - talent, prirodnost, uvjerljivost, jaku emociju, umjesto govora mnoštvo mimike i gesta... Zadovoljstvo je raditi s takvim glumcima. Bila je to još jedna prekrasna kazališna večer!
Zahvaljujemo Gradskom kazalištu Đurđevac na pozivu, izvrsnoj organizaciji predstave, gostoprimstvu... bili ste sjajni! Zadovoljstvo je surađivati s vama, dragi ljudi! Hvala vam!