Kazalištu "Mika Živković" dodijeljena Zlatna plaketa "Grb Općine Ivankovo" za iznimna postignuća od osobitoga značaja za Općinu Ivankovo

Kazalištu "Mika Živković" dana 26. lipnja 2019. godine dodijeljena je Zlatna plaketa "Grb Općine Ivankovo" za iznimna postignuća i doprinos od osobitoga značaja za Općinu Ivankovo!

Zahvaljujemo načelniku Općine Ivankovo gosp. Marku Miličeviću, predsjedniku Općinskoga vijeća gosp. Kristijanu Baričeviću te vijećnicima Općinskoga vijeća na uručenom vrlo značajnom priznanju za sve ono što neumorno činimo ne bi li kulturni život naše općine učinili bogatijim.

Obrazloženje dodjele priznanja:
Zbog iznimnih postignuća i doprinosa od osobitoga značaja za Općinu Ivankovo, osvajanjem brojnih nagrada i priznanja struke, promovirajući Općinu Ivankovo i izvan granica Lijepe Naše te ovogodišnjom proslavom 100. obljetnice njegovanja kazališnoga amaterizma Zlatnu plaketu „Grb Općine Ivankovo“ Općinsko vijeće dodjeljuje Kazalištu „Mika Živković“ iz Retkovaca.

26. lipnja održan je prigodan program povodom obilježavanja Dana Općine Ivankovo. Dan je započeo polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Ivankovu i svetom misom u crkvi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu. Program je nastavljen u 17.00 sati kada je započela svečana sjednica Općinskoga vijeća Općine Ivankovo koju je otvorio predsjednik Općinskoga vijeća gosp. Kristijan Baričević. Sjednici su nazočili brojni gosti.
Tijekom sjednice prikazan je film – prezentacija o proteklih godinu dana rada Općine Ivankovo, a načelnik Općine Ivankovo gosp. Marko Miličević prisutne je u svom govoru upoznao i s budućim aktivnostima kojima će se Općina Ivankovo posvetiti u narednom razdoblju.

U programu su sudjelovali i Laura Vujčić, mlada ivankovačka violinistica i školski band OŠ Augusta Cesarca, koji su svojim talentom dokazali da je njihov trud i rad s razlogom nagrađen na državnoj i međunarodnoj razini. Program je obogatio i retkovački glumac Zdravko Šinjori kao i TS „Kristali“. Program je vodila Marija Tomljenović.

Najsvečaniji trenutak sjednice uslijedio je prilikom dodjele javnih priznanja udrugama i pojedincima koji su bogatim stvaralaštvom i djelima te znanjem, trudom i zalaganjem to i zaslužili. Odluku o dodjeli javnih priznanja usvojilo je Općinsko vijeće na svojoj sjednici, a sukladno dostavljenim prijedlozima.